Referat: Toarpsalliansen A - jk10

Toarpsalliansen A - JK10 2-0
Då våra kvalmotståndare från i höstas skulle till Borås med både dam- och herrlag denna helg, passade vi på att boka in deras damer på en träningsmatch. Vi hade ju en jämn kamp mot dem senast vi möttes.
Dagen bjöd på de bästa förutsättningar; Omkring 10 plusgrader, lagom mycket sol och lagom mycket vind samt två taggade lag.
Det blev en mycket bra första halvlek från våra tjejer. De visade på lagom mycket aggressivitet, höll bollen lagom länge och visade prov på bra avvägningar i uppspelen.
Resultatet i paus på 2-0 efter två fina mål av Åkerström, var också i underkant och vi var helt klart det bättre laget så långt.
I andra halvlek tappade vi lite i intensitet och i våra positioner och vi lät, lite onödigt, JK att komma in i matchen. Det kändes dock ändå som om vi hela tiden hade kontroll över deras uppspel och kunde avvärja dem relativt enkelt. En halvfarlig frispark fick de dock till, som kunde tagit en stolpe-in, men Tilda bevakade sin stolpe väl och nickade ut till Nellie som kunde rensa.
Vi skapade också två hörnor i slutet som kunde blivit något, de var riktigt bra lagda, men vi lyckades inte förvalta lägena och andra halvlek blev både spelmässigt jämn och helt mållös för båda lagen.
Vi har nog steppat upp ett snäpp sedan i höstas, vilket märktes idag då vi upplevde att höstens match var jämnare. Idag hade vi bättre fart, mer ork och fler passningar än våra motståndare och det känns som om tjejernas utveckling och formkurva bara kommer att fortsätta uppåt.